lördagskväll


Datum: 2010-09-25 Tid: 22:44:25

Igår fick jag för första gången uppleva hur ont det kan göra att bli stämplad, och nu tycker jag synd om mig själv i tron om att min högra stortå är bruten. Egentligen gör det inte så jätte ont längre, men den är blåare än någon stukning jag någonsin haft, så man vet aldrig.

Ett sjätte sinne skulle sitta fint just nu. Eller kanske en superkraft. Att sätta på tevatten med bara tanken skulle varit rätt fint. Speciellt nu när jag fått för mig att jag varken orkar gå till köket två gånger eller stå kvar och vänta under tiden vattnet ska koka.

...Precis när jag drömde att jag var stålmannen i kvinnlig version märkte jag att Anders (mammas man) var i köket, och nu är mitt dilemma löst. Underbart. Skulle dock vara lite tufft att kunna flyga också, men jag får nöja mig med att jag faktiskt har te klart om några sekunder. Te med banankola smak för att vara exakt.

Tänkte gå och lägga mig nu. Min säng är nybäddad och rummet nystädat, så det lockar rätt mycket även fast jag hellre hade haft sällskap. Pojken min har ju SM i helgen och jag match imorgon, så jag somnar med silverhjärtat i handen istället, ni vet. Sweet Dreams.
J.

and what a beautiful mess this is


Datum: 2010-09-25 Tid: 22:01:17

En fin vän till mig sa idag några kloka ord om vänskap, citerat av hans mor. Jag lovade honom att inte föra det vidare, alltså kan jag inte berätta vad han sa. Sant var det iallafall. Så att ni vet lixom.

Han nämnde också något om kärlek. Om hur han inte tror på "den rätta". Han trodde inte på att man kan älska någon i 70 år. Egentligen tror jag nog inte heller på "den rätta", iallafall inte att alla har en person som är "den rätta". Jag tror att det blir vad man gör det till. Jag tror att du måste hitta din egna "den rätta". Att du själv måste tro på att det alltid kommer att funka. Jag tror att det gäller att hitta den där personen som kan göra dig lycklig av att bara vara i din närhet. Som ibland kan driva dig till vansinne, men alltid ge dig den där känslan av att ni hör ihop. Jag säger inte att förhållanden alltid måste vara perfekta för att vara rätt. Ska jag vara ärlig så tror jag inte att något förhållande är perfekt. Jag tror förhållanden handlar mycket om att kompromissa, och jag tror att om man faktiskt kämpar för att få det att funka blir det bara starkare. Då tror jag absolut att man kan älska varandra i 70 år, så länge man är redo på att möta motgångar. Jag tror att det är skillnad på nyförälskelse och kärlek. Det sistnämnda tror jag kan vara hur länge som helst.

don't make me brake it down for nothing


Datum: 2010-09-23 Tid: 15:17:10

När jag insåg att jag spenderat de senaste timmarna med att göra ingenting (precis som resten av veckan), fick jag lite smått ångest och började undra om jag verkligen gjorde rätt val att gå John Bauer. Ett snabbt besök på GUC's hemsida gjorde mig säker. It-Media på John Bauer är absolut inte vad jag hade hoppats på och hade jag inte varit såpass skoltrött hade jag seriöst funderat på att byta, och börja om från årskurs 1. Nu är det som det är, och jag längtar mer än någonsin till studenten.

jag har redan lagt ner mitt försvar


Datum: 2010-09-21 Tid: 21:45:25

Snart kryper jag ner under täcket, med ett silverhjärta i handen och ringer pojken min för ett godnatt. Egentligen mest för att höra hans röst, och få känslan av att han ligger bredvid. Om jag blundar samtidigt, och önskar det nog mycket, brukar jag inte hinna upptäcka att det inte är så förrän jag somnat. Då sover man fint sen.

..Läste just vad jag skrev och kunde inte hålla mig för skratt då jag upptäckte hur sorgligt det lät. Ensam_Tjej_93.. Typ. Fast, det är mysigt att ha den känslan. Lite halvpirrigt sådär. Som om man är nykär. För ibland tror jag faktiskt att jag fortfarande är det. Efter lite mer än 9 månader kan jag fortfarande få fjärilar i magen, och känna hur knäna inte riktigt orkar bära mig på samma sätt längre. I närheten av honom. Mitt hjärta.

Nu är min kiviks pärondricka slut och jag ser ingen mening med att vara vaken längre.
Sov gott gott folk. (he he he... gottgott)
J.

he kissed me til' the morning light


Datum: 2010-09-19 Tid: 21:47:50

Jag har suttit och läst Jonas Gardell's blogg senaste halvtimmen. Letat inspiration och förundrats av hans sätt att skriva. Att han till och med kan få ett inlägg om något så enkelt som teknik att bli djupt, och känslofyllt. Det är bra gjort. Det är det verkligen.

Min helg har varit bra. Förvånansvärt bra faktiskt. I fredags träffade jag Matias och hans två katter. Somnade tidigt och startade lördagen med vinst mot Skuttunge. Det var skönt. Lerigt, men skönt. Jag jobbade några timmar mot kvällen och sen åkte jag till Viksäng för en välbehövd myskväll. Planerna var egentligen att jag skulle möta upp Josefin för kulturnatten (något jag egentligen inte hade en aning om vad det var) men hon var sjuk och jag var trött, så vi ändrade oss. Vilket egentligen var lika bra. Jag menar Erik Vilde's negerbollslåt kan jag lika bra höra på youtube. Den funkar fint där.

Nu är jag trött, och har en lite halvnervös känsla i magen över Matte B. Imorse var jag inte det. Sen hörde jag att Saga hade spenderat 8 timmar med linjära ekvationer i helgen. Då blev jag det. Vi som ska ligga på samma tal egentligen. Känns som om jag halkar efter.

Sängen lockar just nu. Att var klädd i enbart ett täcke bland ett berg av kuddar är något av det bästa som finns. Speciellt när man är trött. Så trött att ögonlocken väger tyngre än ica-kassen med mjölk jag bar för ett tag sen. För er som vill veta så var den tung. Väldigt tung. Min fingrar blev lite röda. Att det var mjölk i var en viktig detalj.. Okej?

Jag börjar bli för trött nu. Det märks på hur jag skriver. Finns nog ingen logik alls med detta inlägg. Ingen som helst röd tråd. Med det säger jag godnatt.
J.

everything's gonna be alright


Datum: 2010-09-14 Tid: 20:59:55

Source: weheartit

Att hänga i skogen en hel dag har väl aldrig varit någon favorit för min del, men måste faktiskt erkänna att jag tyckte att dagens friluftsdag i rönnbyskogen var rätt så mysig ändå. Helt okej väder, en fin pet-pinne och trevligt sällskap.Att dagen sen slutade i soffan, med "3-för-10" choklader, my life as liz, och vanilj te, är faktiskt inte alls något jag klagar på. Rätt skönt om jag får säga det själv.

Nu (sådär en timme efter att jag sett det sista avsnittet av liz) lyssnar jag på Simon Norrsveden och ser fram emot veckan som kommer. Känns som att jag har något att se fram emot varje dag nu, och inte nog med det så har jag en massa planer inför kommande månader. Skulle jag skriva det jag precis skrivit med hjälp av text från en Petter låt (inte alls långsökt) så skulle det räcka med 5 ord - Det går bra nu kompis. Fast... hur roligt hade det här inlägget blivit då? Om det bara hade bestått av fem ynka ord? Jag gissar på inte alls (mest för att övertyga mig själv om att jag inte skrivit allt det här i onödan).

Tänkte se om det går något bra på tv nu och krypa ner under täcket.
Godnatt.
J.

Just ja, jag och pojken har förresten vart tillsammans i 9 månader idag. Det känns bra. Det gör det verkligen.

inspiration


Datum: 2010-09-13 Tid: 12:43:40

source:weheartit

and so the whole world stops for a second


Datum: 2010-09-12 Tid: 10:38:44


Magnus Weideskog. Simon Norrsveden. Lars Winnerbäck. Håkan Hellström. Train.
Brolle Jr. Jamie T. Magnus Krunegård. The kooks. Oskar Linnros. Ola Joyce. Lilly Allen
Lasse Lind. Billy Talent. Melissa Horn. Daniel Adams-Ray. Timo Räisänen. Kent.

vår generation fick en egen atmosfär


Datum: 2010-09-10 Tid: 22:01:54


Simon Norrsveden är min man för ikväll och hans nya skiva spelas på hög volym. Jag är ensam hemma för stunden, och mina tankar är lika djupa som lågkonjukturen vi precis gått igenom. Härlig fredagskväll med andra ord..

Jag skulle behöva en resa snart känner jag. Något spontant. Hade jag haft körkort hade jag lånat Mammas bil och dragit iväg på en roadtrip. Nu har jag ju tyvärr inget körkort, så kanske för en gångs skull får användning för mitt sj-prio kort om jag istället kirrar en tågresa nånstans. Det faktum att jag bara äger si sådär 200kr ska inte få hindra mig. Iallafall inte från att planera. Sen om det blir av eller inte är en helt annan sak.

Inatt ska jag äntligen flytta upp från min säng (byggd av stolsdynor) på vardagsrumsgolvet till en nybäddad säng i mitt egna rum. Anledningen till varför jag crashade på nedervåningen i veckan var att mitt rum var för dammigt att vistas i, och jag var för sjuk för att städa. Det enda som saknades till min hemgjorda säng var ett tak så hade den blivit en utmärkt koja. En sån där man byggde som liten, ni vet.Att prata om min egna säng gjorde att jag faktiskt insåg hur mycket jag saknar den. Jag menar, att krypa ner under täcket till en mysig rulle låter inte så illa.

Här brukar jag egentligen skriva ett dåligt avslut.
Någon halvtuff engelsk fras.
Och första bokstaven i mitt namn.

För omväxlighetens skull tänker jag inte göra det. Ni får nöja er med ett Godnatt! Och en liten puss också!

jag lever


Datum: 2010-09-10 Tid: 11:02:15

every word, every thought, every sound


Datum: 2010-09-02 Tid: 09:05:35

Efter att jag varit i Enköping igårkväll var det omöjligt att sova när jag kom hem, vilket innebär att det var näst intill lika omöjligt att ta sig upp ur sängen imorse. Trots att jag inte ville annat än att somna om lyckades jag ta mig upp ur sängen till slut och nu har första lektionen precis börjat - Engelska. Att börja dagen med att planera en muntlig presentation är väl inte det man hoppats på, men det får funka.

Ser fram emot helgen.. På fredag ska jag träffa en vän jag inte träffat på bra länge, och lördagen spenderas i Skärholmen utanför Stockholm. Himla bra galleria där, och jag planerar att komma hem mycket fattigare än jag åker dit. Awesome.

Nu ska jag koncentrera mig på lektionen, och klockan 16 drar jag iväg på arbetsintervju. Lite nervös måste jag erkänna att jag är, men å andra sidan kanske det är lika bra, då det sägs att man är som mest skärpt då.
Wish me luck.
J

0


Datum: 2010-09-01 Tid: 11:43:06

Efter att jag var ute och övningskörde igår känner jag att körkortet är nära. Bara åldern som saknas just nu.
Nu sitter jag i skolan, har spenderat förmiddagen med att spela in en reklamfilm för skolan och nu i eftermiddag tänkte jag och saga vara duktiga att gå på mattestöd. Ikväll blir det träning, så drar till Enköping när jag slutar någon gång.
Later
J