alltid en orkan i hälarna


Datum: 2012-01-29 Tid: 12:15:11

Helgen har gått fort. För fort. Sitter just nu och samlar kraft för att packa ihop väskan och sedan bege mig hemåt. Egentligen vill jag inte, men jag måste. Jag har haft en himla fin helg här i Örebro, men jag antar att det är dags att dra sig hem mot verkligheten. I veckan ska jag på möte med mitt nya jobb vilket jag ändå måste erkänna är något som jag ser fram emot.

Tänkte krypa ner hos en varm kropp för en stund nu och njuta litegrann innan jag ska hem.

jag var så ung och dumdristig


Datum: 2012-01-26 Tid: 11:31:41

Det har varit en händelserik vecka trots två dagars ledighet (praktik hemifrån) och slöande på soffan. Jag har bland annat hunnit med att bli med jobb och på onsdag nästa vecka ska jag iväg och skriva på anställningsbevis. Efter all tid jag lagt ner på att söka jobb under det senaste halvåret är jag så glad och lättad över att äntligen ha fått ett ja. Ser fram emot alla nya möjligheter som det kommer att medföra.

Ikväll ska jag iväg till Stockholm, helt ensam. Är inbjuden på möte och utbildning med coffeecow och kommer att spendera kvällen i huvudstaden. Efter det kommer jag inte mer än att hinna hem till Västerås innan jag ska sätta mig i bilen istället för att bege mig till Örebro och en varm famn. Natten och helgen spenderas tillsammans med min man och imorgon ska jag överraska honom med fin (och jättegod!!!) middag. Ska jag vara ärlig tror jag att jag är den som längtar efter maten mest av oss, hungrig som jag är.

jag vet att det är svårt över telefon


Datum: 2012-01-22 Tid: 17:55:22

Det har minst sagt varit en känslofylld helg. På både gott och ont.
Jag har haft några jättefina dagar. Lärt känna nytt folk och fått veta att jag lever tack vare en redig bakfylla. Jag har umgåtts med fina vänner, varit tacksam över ännu en trots flera mils avstånd och blivit kontaktad av en gammal. Natten till idag har varit lång. Jag är förvirrad och har bestämt mig för att ta kommande dagar som de kommer. För tillfället ska jag enbart blicka framåt och vara tacksam för det jag har.

kyss mig ömt och brutalt


Datum: 2012-01-13 Tid: 11:57:04


"Svenska hjärtan tinar aldrig när dom väl har frusigt. Skitsnack! Ge mig kärlek och passion och hunger och magi så smälter jag rakt av. Och vi som väntar på något gott vi väntar alltid för länge, jag vet, jag vet, men.. Ett liv med låga krav är som sommar utan sol och vinter utan snö. Och vem vill leva så?

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag. Du får något så mycket bättre du får hela jävla jag.
Hela underbara unika jag, inte något så fjuttigt som en morgon och en dag." - Lasse Lindh

hur skulle dom förstå


Datum: 2012-01-10 Tid: 14:58:25

Såhär fördrev jag tiden på en, i princip, tom buss.


Man kan ju tycka att jag efter inte mer än tre timmars sömn borde vara svintrött just nu och ha ett humör långt från på topp, men så är inte fallet. Mitt morgonhumör gick över rätt fort när jag väl tog mig upp ur sängen imorse. Innan låg jag dock och beklagade mig om att klockan bara var fyra och velade mellan att sjukanmäla eller icke sjukanmäla mig. (Det var frågan, lite hamlet-aktigt sådär...)

Väl på jobbet (när jag inte frös) så förundradres jag över hur glada och trevliga morgonpendlarna var ändå. Gick och log som en idiot för mig själv tills jag möttes av blickar som kunde döda av en taxi-chaufför som gick förbi. Två utskällningar (det var sj-västens fel), tio bortdomnade tår och tre långa timmar senare var jag färdig och tog bussen till Enköping. Är fortfarande genomkall och sitter med vantar på inne på praktiken men är glad ändå! Har intalat mig själv att det snart är helg så jag tänker fortsätta tro det och andas varm luft på händerna i hopp om att få tillbaka känseln!

du sluter dina ådror om du sätter dig och väntar


Datum: 2012-01-08 Tid: 20:47:00

Jag fick kalla fötter idag. Ersatte därför den planerade fotbollsträningen med en springtur innan frukost imorse och följde sedan med Rosanna ut i stallet. Tog en ridtur på världens kanske största häst och är förvånad att jag klarade mig ur det levande. När vi väl var ute kände jag mig som en femåring på turridning då Rosanna fick gå bredvid och sköta tyglarna. Log som en idiot efter att jag lyckats hålla hästen stilla själv i några sekunder då Rosanna var tvungen att släppa tyglarna. Det fanns nog inte ett enda tecken på att jag faktiskt kunnat rida som liten, snarare tvärtom.

Tidigare idag tog jag ett ganska stort beslut. Ett beslut som kommer göra de närmsta månaderna väldigt tuffa. De mål jag satt upp inför framtiden kommer innebära att jag måste sätta väldigt höga krav på mig själv just nu. Krav som jag vet att jag kommer att klara av bara jag ger mig fan på det, rent utsagt (som man brukar säga). Jag har övertalat Mamma att vi ska fira med en fin middag då målen är nådda vilket fungerar lite som en morot. Fredrik lovade att jag kunde räkna med honom också, vilket är fint.

Nu funderar jag på att krypa ner i sängen. Efter några låtar från Hello Saferide och Anna Ternheim varvas tröttheten med myshumör och då min fina är flera mil bort får ett extra täcke och lite värmeljus duga. Han lanar hos lite vänner just nu och jag tänkte störa honom lite i datorspelandet för att få höra hans röst. Den här tiden i månaden, ovanstående musik och vinterkylan som äntligen lagt sig över landet gör att jag saknar mer än vanligt. Tänkte därför släppa alla klängig-flickvän-spärrar för ikväll. Godnatt.

just afraid to lose


Datum: 2012-01-07 Tid: 17:13:34

Under de senaste dagarna har jag släppt fram mitt impulsiva jag och inte tänkt förrän efter jag har gjort något. För någon timme sedan, efter en ganska misslyckad springtur, så hörde jag av mig till min gamla tränare och sa att jag ville ta upp fotbollen igen. Hann knappt reagera över vad jag faktiskt gjorde innan jag fick ett sms som välkomnade mig till träning imorgon. Mitt impulsiva jag har nu gett mig ångest och nervositet då jag tack vare sjukdomar (och lathet) inte har rört på mig sen i somras. Försöker övertala mig själv med att det inte kan bli så mycket värre än att det går åt helvete och jag kommer förmodligen att väga för- och nackdelar hela natten innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra imorgon. Vet inte riktigt om jag ens vill spela fotboll igen då det främst var för att jag skulle bli motiverad till att ta tag i träningen som jag hörde av mig från första början.

Just nu funderar jag iallafall på om jag antingen ska riva sönder matteboken och spola ner den i toaletten eller faktiskt försöka förstå mig på alla jäkla ekvationer, mängder och funktioner som skrattar åt mig så fort jag öppnar första sidan. Det förstnämnda lockar mest men jag antar att jag borde ta mitt förnuft till fånga då det bara är ett halvår kvar till studenten (Jag är dessutom pank och har inte råd att ersätta skolans bok).

Någonting tänkte jag iallafall göra av den här lördagskvällen och då plånboker inte tillåter ännu en utgång den här veckan (eller ens månaden) så tänkte jag göra det bästa av situationen och kika på en film med mamma. En kopp te väntar och jag ska njuta av sista lediga dygnet innan sex (ångestfyllda) praktikveckor väntar.

never felt so free


Datum: 2012-01-03 Tid: 12:19:31

ÅRSRESUMÉ AV 2011


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

2011 har varit en nystart för mig. Jag har vuxit väldigt mycket som person vilket har fått mig att våga testa på många nya saker. I början av året bestämde jag, för första gången någonsin, mig för att träffa en främling jag fått kontakt med på facebook, vilket visade sig vara ett av de bästa val jag gjort i år.


Har du några nyårslöften?

Klyschigt nog är mitt nyårslöfte att jag ska ta tag i träningen. Att gå från att ha tränat minst fyra gånger i veckan i början av 2011 till att knappt träna alls nu i slutet är inte något jag är stolt över och det ska det absolut bli ändring på. Främst på grund av mitt eget välmående.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Den 27e december fick min äldsta syster en liten pojke. Svante heter han, och nu är jag moster för första gången i mitt liv.Vilka länder besökte du?

Under 2011 gjorde jag min första riktiga utlands- och solsemester någonsin. Efter att enbart ha spenderat en weekend i London 2007 och ha besökt Italien för fotbollscup 2009 så har jag nu äntligen gjort min första riktiga resa. Thailand med Fredrik, Elin och Robin har varit bland de bästa upplevelser jag haft i mitt liv.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag har varit så jäkla lycklig det här året och det finns så himla många saker som har gjort mig glad. Inte minst min familj, mina fina vänner och min underbara man. Men det jag kommer på bara såhär, som både har gjort mig så himla ledsen, förbannad och glad är en av mina närmsta vänner. Envisa och stolta som vi är båda två sa vi upp kontakten i början av året på grund av en skitsak. Det var inte förrän bara några månader sedan som vi fann varandra igen och då var det som om ingenting hade hänt. Allt var som vanligt och nu har vi minst lika starka band som innan. Min fina vän och jag.

Vad var din största framgång 2011?

Min största framgång under 2011 måste ha varit då jag släppte taget om saker som drog ner mig och sedan tog mig upp starkare än någonsin. I början av året var jag fast i gamla rutiner, jag umgicks med folk som inte var bra för mig och mådde rent utsagt dåligt. Eftersom jag alltid haft väldigt svårt för farväl så var de första månaderna en jobbig tid för mig. Tack vare att jag la ner så mycket tid på träning och hade vänner som stöttade mig så kom jag tillbaka starkare än någonsin. Under resten av 2011 har jag mått så himla bra och jag har aldrig förut varit så säker på mig själv och vad jag kan göra.


Största misstaget?

Största misstaget måste vara då jag brände de pengar jag fick i 18-årspresent. 10.000 är lättare än man tror att bli av med, och trots att det var dumt att jag inte la pengarna på körkort och liknande så vet jag att jag inte skulle göra någonting annorlunda om det hade hänt igen, så jag antar att jag inte kan säga att jag ångrar mig direkt.


Bästa köpet?

Bästa köpet måste ha varit resan till Thailand. Jag har aldrig varit så nöjd med något jag lagt pengar på och allt hårt slit för att tjäna ihop till den var helt klart värt det.Vad spenderade du mest pengar på?

Jag tror att det jag faktiskt lagt ner mest pengar på är att resa till Örebro. 200kr varje gång jag och Fredrik ska ses har under ett år blivit rätt mycket, men å andra sidan är de pengar som är väl spenderade.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

Lätt alkoholpåverkad i en svettig folkmassa. Ljudet av Veronica Maggio när hon beskriver känslan av att dansa runt och inte känna någonting alls. Smärtan i fötterna som bedövats av mängden cider jag fått i mig och fina, fina vänner som, liksom jag, trotsar hesa röster för att sjunga med. Sjunga med så högt vi kan. De låtar som påminner mig mest från år 2011 är låtar från de artister jag halvfull promenerat i leriga converse för att njuta av under Borlänges finaste sommarveckor. The sounds, Daniel Adams-ray, Maggio, Linnros, Those dancing days, Håkan Hellström, Deadmau5 och inte minst The Ark från en okänd mans axlar, är bara några av de som gett mig låtarna som återskapar flest minnen från det gångna året.Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag måste säga att jag överlag har varit gladare. Det beror mycket på hur långt jag kommit med min egna självkänsla då det har gjort att jag har kunnat tillåta mig själv att vara lycklig igen.


Vad önskar du att du gjort mer?

Jag önskar att jag hade åkt hem mer. Till min småstad. Jag och mina närmsta vänner är rätt bra på att låta de tre milen mellan oss bli mycket längre och även fast vi alla är överrens om att vi alltid kommer veta vart vi har varandra, hur sällan vi än ses, så tänker jag under 2012 bli bättre på att se till att det blir av oftare. Det får bli ännu ett nyårslöfte tror jag.Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Min födelsedag år 2011 spenderade jag hemma. Nästan hela min fina familj var samlad och jag hade en så himla fin födelsedag. Dagen efter firade jag tillsammans med vänner under min krogdebut. Det var som om hela kvällen spenderades i en dimma och jag har nog aldrig haft en så rolig (och inte minst galen) utekväll.


Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Jag har gått från rödtott till blondin. Från snedbena till mittbena och tillbaka. Från haremsbyxor, till jeans, till leggings och sedan tillbaka till jeans igen. Från annorlunda till helt vanlig. Min stil under år 2011 har varit varierande och jag har faktiskt testat på en hel del stilar.


Den bästa nya personen du träffade?

Jag har träffat så himla många nya fina personer det här året. De flesta har jag träffat genom mina fina, fina man. Att en ”puff” på facebook kunde bidra till att jag skulle träffa en så pass fantastisk person som Fredrik hade jag aldrig förut trott. Den trygghet jag finner hos honom har jag inte upplevt förut och det är nog den främsta anledning till att han är den person jag är mest glad att jag lärt känna. Han, hans familj och hans vänner är helt underbara.