vi är förlorade vi två


Datum: 2011-05-31 Tid: 18:43:23

Varannan status på facebook dom senaste dagarna har handlat om studenten. Bal, poängjakt, mösspåtagning, you name it och jag kan inte riktigt förstå att jag bara har ett år kvar. Jag är så avundsjuk på mina vänner som från och med imorgon lämnar all trygghet bakom sig och möter verkligheten. Jag vill också. Jag vill det så mycket så att det gör ont men samtidigt är det nog det som skrämmer mig mest just nu. Ett år och sen är jag vuxen, sen ska jag påbörja min framtid som jag inte har en aning om hur jag vill ha den. Planerna har gått mellan alltifrån att plugga vidare på universitet till att jobba som au-pair ett år eller bara ta ett sabbatsår och försörja mig på något sletet jobb i en korvkiosk eller liknande. Ska jag vara ärlig lockar inget av det just nu. Hittar både för och nackdelar i allt och de sistnämna lyckas på något sätt ta över i alla alternativ. Hade jag vunnit på triss hade jag packat mina väskor, letat upp en sjysst respartner och gått all in på en jorden runt. Det hade varit fint. Upptäcka världen är precis vad jag vill göra efter studenten och hade det inte ekat i plånboken hade det, som sagt, varit precis det jag hade gjort.

Nu sitter jag istället här med endast oskrivna blad som väntar. Jag har ingen aning om vad framtiden har att erbjuda och samtidigt som det skrämmer mig måste jag erkänna att det är lite spännande ändå. Det år som jag har framför mig kommer troligtvis forma mig till att ta de beslut som kommer påverka min framtid mest och därför är jag på ett sätt glad att jag faktiskt har ett helt år kvar.

jag är namnet som du har på armen


Datum: 2011-05-31 Tid: 14:39:47

Åh, jag längtar till imorgon, och till i helgen och till den femtonde och till midsommar och till p&l! Har så mycket roliga planer som väntar att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Längtar halvt ihjäl mig faktiskt..

Nu sitter jag med en piggelin i handen för att dämpa halsonten litegrann och tänkte snart städa mitt rum. Har sovit på soffan senaste dagarna för att det är så stökigt där, så känns som att det är dags nu. Tänkte dra på lite Maggio eller Winnerbäck samtidigt i hopp om att det inte ska kännas lika jobbigt då. Wish me luck.

there are things you need to know about me


Datum: 2011-05-29 Tid: 20:17:40


Jag har feber, ont i halsen och känner mig lite ensam då mitt helgsällskap lämnat mig tidigare idag. Trots det är jag inte bitter då jag snart ska fira, både morsdag och att jag är klar med allt skolarbete för i år, med lite jordgubbar och glass. Bigbrother börjar snart och åker Peter ut tänker jag i protest sluta titta på det.. (Eller iallafall säga att jag tänker sluta titta på det, för jag kommer säkerligen sitta bänkad i soffan varje dag ändå.)

Ser fram emot veckan då jag har rätt fina planer. Mer om det senare. Nu ska jag äta jordgubbar!

we dance on the sidewalks


Datum: 2011-05-25 Tid: 21:30:57


Hemma i Västerås igen och spenderar kvällen med att göra klart de sista resterna. Lite rockstar, xider, fint sällskap och popcorn förgyller min kväll och tanken på att det snart är sommarlov gör att plugget inte känns alls lika jobbigt. Blir troligtvis klar inatt och då är äntligen allt skolarbete färdigt för det här året. Så himla skönt!

Skrev förresten på anställningsbevis för nya jobbet tidigare. Känns så bra att sommarens cashflow är säkrat och jag blir så glad av att tänka på det. Får lyckorus i hela kroppen och vill pussa på första person jag ser. Det tänkte jag göra nu, och sen fortsätta plugga!

people are like songs, it's true


Datum: 2011-05-25 Tid: 01:01:51

Eftersom att sängen känns så tom nuförtiden så firade jag dagens 4-1 vinst mot Morgongåva med en spontanresa till Örebro. F kom precis in med nypoppade popcorn och päronsoda så är väl bäst att vara lite social och sluta våldgästa hans dator. Blir lite bigbrother på det också. Fem av fem.

if I told you my stories and sang you my songs


Datum: 2011-05-24 Tid: 00:32:28


Hello Saferide, fint sällskap på facebookchatten av en bästa vän och en örebroare, och lite (eller jättemycket) plugg håller mig vaken just nu och det ser ut som om det inte blir många timmars sömn inatt. Är helt klart värt det för att bli klar med allt skolarbete då det inte är lång tid kvar till sommarlov nu. Jag har nog aldrig varit i sånt behov av ledighet som jag är just nu och jag tänker verkligen, VERKLIGEN, ta vara på sista sommarlovet.

Fick förresten jobb idag. Sommarjobb alltså. En vän hjälpte mig att fixa intervjun och efter en kvart hade jag fått jobb. Har inte kunnat sluta le på hela kvällen, är så glad och tacksam att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Bortsett från lite konsekvenser av lördagens festligheter så går saker och ting rätt bra nu. Aldrig förut varit så säker på vem jag är och får höra rätt ofta hur mycket gladare folk tycker att jag är nu än för ett halvår sedan. Jag kan inte annat än att hålla med. Är så tacksam för allt jag har i mitt liv just nu så att jag typ vill springa och krama varenda person jag ser så fort jag tänker på det. Hindrar mig själv då jag inte riktigt vet hur folk skulle reagera. Dumt att skrämma någon tänkte jag.

Nu ska jag fortsätta skriva om multimedia (ett skolarbete jag redan gjort fast glömt lämna in) och byta ut hello saferide mot lite winnerbäck. Som så många gånger förut blir han mitt sällskap såhär på kvällskvisten. Godnatt.

som om det inte finns någon morgondag


Datum: 2011-05-21 Tid: 12:44:01


Stjärtis och jag för sisådär 1,5 år sedan.

Kom till Enköping för inte så länge sen och efter en trip till ÖB för att inhandla lite prylar till kvällens bravader har jag nu våldgästat Sagas dator ett tag. Är så nervös, taggad och förväntansfull att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag och Saga har planerat vår 18-årsfest hur länge som helst och äntligen är den här!

Nu ska vi lyssna igenom partylistan och börja tagga inför kvällen! WOOP WOOP!

om sanningen ska fram


Datum: 2011-05-08 Tid: 20:45:38

Det har hänt en hel del sen sist och jag har (som vanligt) inte alls haft tid till att blogga. Valborg var awesome trots att inte allt gick som planerat och istället för Uppsala blev det lite häng med "gamla gänget" i Enköping. Blev dock lite för mycket av det goda och tågresan till Örebro hade lika gärna kunnat sluta i Göteborg då jag, klantigt nog, lyckades somna. Blev, som tur var, väckt av en kille som hört mig prata i telefon tidigare och OJ vad jag är glad över det.

Jag har förresten fyllt år sen sist, och som nybliven 18-årig körde jag på en tvådagars på krogen nu i helgen. Lite sliten idag, men när julia, johanna och elin kom hit för att fira mig blev det genast bättre. Bilden ovan talar ju för sig själv, och bortsett från att det är en seg söndag, så njuter jag av livet just nu. Verkligen.